Josefina

Mijn gevecht met de weegschaal is weer begonnen..

Josefina
Geschreven door Josefina

En dan is het weer dinsdag 10.00. Ik ga vol vertrouwen het meet en weeg moment tegemoet. Als ik aankom vraagt mijn trainer hoe het gaat. Ik zeg dat ik een beetje brak ben, beetje heel erg brak. En met je dieet??? Ik voel dat ik wat minder ben maar het gaat me niet snel genoeg en ik ben nieuwsgierig naar de resultaten. Ik zit ook in mijn periode van de maand, zeg maar… Eigenlijk mag hij me in die week niet wegen en meten, maar ik moet op die weegschaal! Hij stemt ermee in maar zegt me dat dit een vertekend beeld zal zijn omdat ik nu zo’n twee tot drie kilo vocht vast houd. Mmmmm, nou we gaan het zien. De centimeters vallen niet tegen, mijn trainer is tevreden. Nu die weegschaal, al vijftien jaar lang mijn beste vriend en ergste vijand. Ik ga erop staan, drie kilo eraf. Een golf van teleurstelling gaat door me heen. Nou valt me niet tegen zegt hij, ik ben inmiddels lijkbleek en gefrustreerd. Echt weinig!! ¬†We gaan volgende week weer wegen. Hopelijk is er dan wat meer af. Het begin is er natuurlijk wel en dat besef ik me ook. Normaal zou dit mijn keerpunt zijn van vallen of opstaan. Het gaat er gewoon niet meer zo snel af na die dertig en drie kinderen. Daar moet ik me bij neerleggen. Als ik mijn nieuwe dieet voor de komende acht weken voorgeschoteld krijg leef ik weer ietsje op. Er zijn wat lichte koolhydraten aan toegevoegd. Ik mag wat fruit, havermout en Griekse yoghurt. Heerlijk… We gaan er gewoon weer tegenaan, nog meer gemotiveerd door de altijd zo eerlijke weegschaal.

IMG_7804

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

Laat een bericht achter