Charity Josefina

Lees het verhaal van Hijltje Vink, schrijfster van ” Kleine beer gaat op vakantie naar Hommelheide”

Josefina
Geschreven door Josefina

Lees hieronder het verhaal van Hijltje Vink. Hijltje heeft voor de EuroParcs Charity Foundation het kinderboek geschreven. Wij zijn Hijltje dankbaar voor haar bijdrage en hebben respect voor het feit dat ze een thuis geeft aan weeskinderen.


Een  kinderboek  voor EuroParcs Charity Foundation

Begin 2015 kreeg ik via de VOKK een bericht op mijn mail: “EuroParcs Charity Foudation biedt een vakantie aan, aan gezinnen waarvan één van de kinderen kanker heeft.  Of waarvan kort geleden één van de kinderen overleden is aan kanker.”

Omdat ik als pleegmoeder van een groot pleeggezin vakanties altijd erg ingewikkeld vindt en omdat één van onze kinderen overleden is aan kanker, ging ik op dit een fantastische aanbod in.

Even met alle kinderen er tussenuit, niks te regelen, alleen genieten, het leek me heerlijk.

Vooraf  aan de vakantie was er een gezellige kennismaking met twee ambassadeurs van EuroParcs Charity Foundation. Er werd informatie over en weer uitgewisseld.

Zo kwamen de ambassadeurs er al snel achter dat ik schrijfster ben van kinderboeken over kinderen die in moeilijke situaties zitten. En net voordat onze vakantie begon, vroegen zij mij of ik voor hun organisatie een boekje wilde schrijven over de vakanties die zij aanbieden.  Dit om op een ludieke manier andere zieke kinderen te informeren  over deze vakanties. 

Het was een gemakkelijke manier om een boek te schrijven.

Heerlijk op vakantie zijn, tot rust komen. Met elkaar dingen verwerken en ondertussen extra goed opletten hoe enorm de kinderen genoten en hun vragen/opmerkingen registeren en gelijk opschrijven.

Het was een feest om hun enthousiasme  te delen, alles los te laten en kind met de kinderen te zijn. Het was een vakantie met een dimensie meer . En het schrijven van dit boekje  riep alleen maar weer mooie herinneringen op.

boekjeECF

Toen de tekst afwas mocht ik (in overleg) een illustrator zoeken.

Ik vond een super creatieve dame, Agnes Loonstra genaamd.

Zij heeft er een vrolijk boek van gemaakt. Tekening voor tekening verscheen.

Vaak was de tekening gelijk goed. Soms overlegden we en werd er iets aan veranderd. Ondertussen hielden wij nauw contact met Marga, een van de ambassadeurs van EuroParcs Charity Foundation. Het was een uitermate plezierige samenwerking.

En toen…na een kleine drie maanden was daar het boek.

Wat was het leuk dit boekje echt in handen te houden. Voor te lezen aan de kinderen en opnieuw te genieten van hun reacties. De verbazing en het plezier dat ze hadden toen ze in de gaten kregen, dat kleine beer dezelfde dingen beleefden als zij beleefd hadden.

Ik ben blij dat ik dit boekje mocht schrijven.

Ik hoop dat veel kinderen dit boek zullen ontvangen en met hun gezin op vakantie durven gaan in een prachtig kanjerkasteel op een prachtig park. En dat ze zo genieten dat ze die week vergeten dat er een ziekte bestaat die kanker heet. 

Stolwijk, 11 januari 2016                                                                              Hijltje Vink


Hijltje schreef meerdere kinderboeken.

images-1

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

Laat een bericht achter