Josefina

Je kind ziek, je baas verwacht dat je komt terwijl je kind je aanstaart met glazige ogen en wangen die gloeien.

Josefina
Geschreven door Josefina

Dan kom je terug van een concert op zondagavond en ligt je dochtertje van vier met de oppas op de bank. Het is middernacht en ze is wakker geworden want ze heeft keelpijn. Ze voelt warm. Die nacht kruipt ze lekker tegen me aan en als de wekker gaat om half zeven voel ik in haar hals. Ze heeft koorts. Vandaag maar niet naar school en lekker vertroetelen. Ik zeg het sporten af en breng de oudste naar school en de kleinste naar de peuterspeelzaal. Ze heeft keelpijn en buikpijn, griepje dus. Gelukkig kan ik veel werk vanuit huis doen en mijn eigen week inplannen. Ik kan me heel goed voorstellen hoe moeilijk het moet zijn voor moeders met een fulltime baan. Je baas verwacht dat je komt terwijl je kind je met glazige ogen aankijkt met wangen die gloeien. De keus is dan uiteraard snel gemaakt maar er zitten risico’s aan verbonden. Als dit te vaak gebeurd kan het nog weleens lastig worden goed te functioneren op je werk. Ik heb weleens meegemaakt dat een kindje naar het kinderdagverblijf werd gebracht met longontsteking, volgens de moeder kon het prima want hij had geen koorts. Officieel mag je een kind zonder koorts en/of besmettelijke ziekte gewoon naar het kinderdagverblijf brengen. Mijn hart draait vier keer om maar ik besef ook dat het soms gewoon heel erg moeilijk moet zijn. Sommige functies verwachten een fulltime inzet en aanwezigheid.

Als mijn dochter de dag erop nog niet beter is wil haar zus natuurlijk ook thuisblijven van school. Ik breng haar toch naar de klas en zeg dat dat niet de bedoeling is, als je ziek bent mag je thuisblijven en anders moet je gewoon naar school. Morgenavond heb ik een cursus van de Style school by Danie en ik moet mijn weekopdracht nog uitwerken. Dit betekent dat ik nog de stad in moet om bij een winkel een aantal kledingstuks te lenen. Ik moet voor morgenavond met 1 basic kledingstuk drie looks uitbeelden. Dus ik moet alles meenemen, de looks moeten helemaal afgestyled zijn inclusief accessoires. Mijn lieve oppasmeisje blijft vanmiddag een uurtje bij de zieke. Als ik net wil vertrekken word ik gebeld door school. Dit verbaasd me niks, de oudste is ook ziek en moet opgehaald worden. Ik haal haar op, kijk haar vragend aan en breng haar naar de oppas. Ik rijd snel naar de stad en kies als basisstuk ” de witte blouse”. Ik zoek wat mooie accessoires erbij die ik mag lenen en ga snel richting huis. Als ik thuis kom heeft het schoolzieke meisje het hele huis op zijn kop staan. Ze verveeld zich waarschijnlijk.

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

Laat een bericht achter