Charity Josefina

Europarcs Charity Foundation, een foundation vanuit het hart.

Josefina
Geschreven door Josefina

Wat doe jij als het leven van iemand anders even stil staat, het gezicht van diegene word grauw en je ziet het verdriet op haar gezicht. Het liefst zou je helpen, tenminste de meeste. Het gebeurde mij in januari 2013. Ik lig op bed met mijn drie dagen oude zoon te kijken naar Herma mijn kraamvrouw. Ze heeft het flesje klaar en test de warmte op de binnenkant van haar arm. Dan geeft ze de fles aan mij, mijn zoon begint gulzig te drinken. Ik ken Herma al lang. Ze heeft in 2009 al bij me geholpen na de geboorte van mijn eerste dochter. Haar telefoon gaat over, ik kijk naar mijn zoon die de fles in mum van tijd leeg heeft, ik hoor Herma praten en als ze terugkomt is ze lijkbleek. Ik vraag haar of het gaat. Ze verteld me dat haar broer net heeft gehoord dat hij ongeneeslijk ziek is en nog een paar maanden te leven heeft. Dit hakt erin bij mij, op mijn schoot ligt een nieuw leven en het leven van een ander is plots niet meer vanzelfsprekend. Als Herma de laatste dag van mijn kraamweek aan mijn bed zit wil haar graag iets geven. Ondanks het slechte nieuws is ze voor mij en mijn gezin de afgelopen dagen een grote steun geweest. Ik vraag haar of ze het leuk zou vinden om samen met haar man en broer met zijn vrouw een weekje vakantie te vieren op een van de parken van EuroParcs. Hier kan ze in alle rust genieten van de tijd samen en misschien zelfs nog een hele leuke tijd hebben. Ze huilt tranen van geluk en mijn hart straalt als de zon.

 

Hier word meteen de EuroParcs Charity Foundation geboren. De stichting zet zich in voor gezinnen die het even wat moeilijker hebben. Wij bieden ze een vakantie aan op een van de parken van EuroParcs. Op dit moment maken we ons hart voor gezinnen met kinderen die getroffen zijn door kanker. In de afgelopen twee jaar hebben we inmiddels honderd gezinnen mogen trakteren op een welverdiende vakantie. Soms is de kracht er niet, soms de gezondheid maar ook vaak het geld. Voor de gezinnen is het vaak bijna onmogelijk een vakantie te boeken en met dank aan de ambassadrices en onze sponsoren kunnen we heel wat mensen gelukkig maken. Al is het maar voor een aantal dagen. De reacties van de gezinnen zijn hartverwarmend.

Voor meer informatie over de Europarcs Charity Foundation ga naar www.europarcscharityfoundation.nl

Na een traject van twee jaar ben ik dan ook trots op het eerste kanjerkasteel. Op een feestelijke dag in juli 2015 was het zover. Op Landgoed Hommelheide in Susteren staat nu een vakantiewoning voor maarliefst twaalf personen die geheel ter beschikking is gesteld aan de gezinnen met kinderen die getroffen zijn door kanker. Een prachtige woning met grote tuin die helemaal ingericht is naar het gezinsleven en aangepast voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn.

kanjerjasteel

Zie hier de mooie beelden gemaakt door Brian Diks

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

Laat een bericht achter