Charity Josefina

ECF benefietgala 2014

Josefina
Geschreven door Josefina

EuroParcs Charity Foundation

De lichten gaan uit, het scherm komt naar beneden, de film gaat draaien. We zien vogels vliegen, je hoort ze fluiten. Een haan die kraait. De Europarcs Charity Foundation presenteert in samenwerking met VOKK ( vereniging ouders kinderen met kanker), stichting Gaandeweg en Rapid eye movement de presentatiefilm voor het allereerste benefietgala. Het is vroeg in de ochtend op de Peel. Het heeft geregend, druppels vallen van de bladeren. De zon komt op. Voor een moment is het prachtig. Leven in haar puurste vorm. Dan een pad, steeds sneller, alsof je in een trein zit. Je hoort de trein, je word meegesleurd. Nog steeds geroezemoes in de zaal. Ik voel een knoop in mijn maag want ik weet wat er gaat komen. Ik zit aan een compleet wit gedekte tafel samen met een aantal zeer gewaardeerde gasten. De gasten zijn nog druk, de sfeer is goed, het eten is heerlijk, het is gezellig. De trein rijd voorbij, vogels vliegen op en het beeld word donker. Voetstappen, er gaat een lamp aan. Voor een witte muur zit Berend hij is negen jaar oud en verteld zijn verhaal, het woord kanker valt, de zaal is plots stil, de aandacht is getrokken, je kunt een speld horen vallen. Berend is de broer van een meisje die kanker heeft, in haar hoofd. Berend en zijn familie zijn getroffen door deze ziekte. Lange tijd heeft het gezin weinig vertier gehad.
IMG_7423IMG_7422

 

 

 

 

 

 

 

 

Berend, zijn familie en nog meer kanjers zijn zo vriendelijk geweest zich te laten interviewen voor deze belangrijke presentatiefilm. Alleen deze kanjers kunnen ons vertellen waarom een vakantie, een beetje vertier, zo belangrijk is voor henzelf en hun naaste. Ze vertellen hoe moeilijk het is, om te gaan met ziekte maar hoe sterk ze als gezin zijn en hoe sterk ze er uiteindelijk weer uitkomen. De kinderen en ouders zijn een inspiratie voor iedereen, ze laten ons zien waar het in het leven echt om draait. De meeste gezinnen die we hebben geïnterviewd zijn al op vakantie geweest dankzij de Europarcs Charity Foundation. Deze gezinnen zijn dankbaar, heel erg dankbaar. Pas als je de film hebt gezien kun je begrijpen hoe belangrijk deze mooie momenten zijn, herinneringen om te koesteren. De film loopt af, het is nog steeds stil in de zaal. Dan applaus, de boodschap is duidelijk. De Europarcs Charity Foundation zal deze avond geld inzamelen om een kanjerkasteel te kunnen bouwen voor deze kanjers. Een vakantiehuis speciaal voor hen zodat ze hier gebruik van kunnen maken.

Het was een moeilijke beslissing om de film op deze manier te maken. Het zijn geen sfeerbeelden, geen mooie plaatjes. Het is zoals het is. De gezinnen zijn getroffen door een vreselijke ziekte. Ze zitten in een trein, een trein die niet stilstaat. En toch stralen ze, allemaal. Ze zijn sterk. De Europarcs Charity Foundation is trots een steun te mogen zijn voor deze kanjers. De dankbaarheid is zo groot, van beide kanten!

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

Laat een bericht achter