Gastblog

Blog Monica. Ze keek me stomverbaasd aan. Ik riep bijna huilend; je vermoord mijn kind mafkees!

Gastblog
Geschreven door Gastblog

We gaan weer verder bij de opname in Roermond vanwege de ernstige reflux, (teruggeven van voeding) en dat het duidelijk slechter ging met hem en hij had wat bloed bij zijn ontlasting.

Op dat moment kolfde ik nog steeds borstvoeding om de 4- 6 uur trouw. Ik wilde hem koste wat kost een goede start meegeven en hef kolven ging eindelijk ook goed en was goed op gang.

Maar we kregen dus eindelijk een gesprek met de arts en verpleging en hun ideeën bij zijn symptomen was koemelkallergie. En dat zou betekenen dat we moesten stoppen met de borstvoeding en compleet overstappen op koemelkvrije voeding en dan meteen de meest verknipte en vieze voeding die er was. De Neocate. Hier waren wij het niet meteen mee eens.. Hij had geen uitslag net zoals mijn dochter Savannah wel had bij haar koemelkallergie..die lag tot bloedens toe in het ziekenhuis van de exzeem. Maar Daviën had puur alleen last van reflux en nu dan voor het eerst wat bloed bij zijn ontlasting. Wij wilden eerst proberen om de voeding te gaan verdikken. Omdat ik zo moe was van het kolven spraken we af om te langzaam over te stappen op flesjes Nutrilon met indikkingsmiddel zodat het minder makkelijk omhoog zou komen bij Daviën.

En dan steeds een fles Nutrilon erbij totdat we op half/half zaten en het voor mij ook haalbaar zou zijn om gedeeltelijk borstvoeding bij te blijven geven.

Dit probeerden we een tijdje uit, maar we waren er niet 24/7 bij. Dave moest toch echt proberen te werken af en toe en ik moest af en toe naar huis voor Savannah of om te gaan eten. Uit ervaring wisten wij dat je Daviën niet liggend flesvoeding of sonde voeding moest geven. Maar altijd in een stoeltje of op schoot wat rechter op. Anders komt het er zowiezo weer uit. Ook is het de bedoeling hem ALTIJD zelf eerst de fles aan te bieden om hem daarop te trainen zelf te eten. Een soort conditie training voor hem, want het kost hem veel energie maar dat trainen werkt in zijn voordeel voor wat hij gaat kunnen op fysiek gebied. Anders word hij “lui”. Maar we kwamen er achter dat hij steeds meer ging spugen, en met vragen of toevallig “betrappen” van de verpleging ontdekte we dat ze hem vaak aan de sonde pomp legden zodat ze het zelf niet hoefde te doen en bijna altijd liggend.. Zelfs snel makkelijk liggend in bed de fles geven waardoor het manneke daarna weer alles onder spuugde omdat hij lag.. En hoe vaak we het ook zeiden…Elke keer andere verpleging en elke keer gemakzucht.. ze bleven het maar doen.. bah.. wat word je daar moedeloos en kwaad van! Tot de dag dat ze met de medicatie aan kwamen zetten en ik er godzijdank nog bij was en zag dat de spuiten waarin de medicatie zat helemaal niet klopten… ze hadden van alles 10x zoveel erin gedaan… WAT?? Ik moest een paar keer kijken en riep ineens heel hard: Stop wat ga jij in hemelsnaam doen?? Dat ga je hem niet geven!  Hoeveel zit daarin??

Ze keek me stomverbaasd aan..en zei: ja zoveel van zijn plasmedicatie en zoveel van de andere plasmedicatie en voor zijn hart 8 ml van dit… Ik riep bijna huilend; je vermoord mijn kind mafkees!

Weet je wel hoe nauw dat komt?! Het is 0,8 ml voor zijn hart!!! En 1.5 ml plasmedicatie en van die andere 3 ml.. Hoe kom je er in vredesnaam bij om hem die mega grote hoeveelheden te geven?! Ze was lijkbleek en zei geschrokken dat het zo in de computer stond…

Dat was dus inderdaad zo…en dat was ook meteen het moment dat we hem zo min mogelijk alleen zouden laten en dat wij ZELF de medicaties gingen toedienen en niemand anders meer…. wat een fout zeg.. Het is toch niet te geloven wat ze hem anders ingespoten hadden….. mijn maag draaide om…

Over de auteur

Gastblog

Gastblog

Laat een bericht achter