@Work Josefina

Blog Josefina… Het uitzicht op Resort Poort van Amsterdam is adembenemend, de zon schijnt en kleurt de Zuiderzee goud.

Josefina
Geschreven door Josefina

Ik rij vanuit een afspraak in hartje Amsterdam door naar Uitdam. In mijn gedachten loop ik de afspraak nogmaals door tot er een lampje gaat branden op de display van mijn auto. Tank bijna leeg!! Ik kan nog 10 km,,, wat??? Ik ben weer te lang doorgereden. Om me heen zie ik vooral weilanden en water. Ik besluit via de navigatie het dichtstbijzijnde tankstation te zoeken. Ik heb mazzel want deze ligt redelijk op route en slechts vijf kilometer vanaf locatie. Als ik weer brandstof heb zet ik de navigatie weer terug op route Zeedijk in Uitdam. Hij stuurt me door het dorp Monnickendam. Het is nu zo ongeveer de derde echte lentedag dit jaar. Monnickendam is prachtig, het is druk in het dorp. Mensen zitten op het terras en ik zie veel mannen bezig met hun boten. Ik herinner me vorig jaar zomer. Het dorpsfeest…. Geweldig! EuroParcs was sinds kort trotse eigenaar geworden van Resort Poort van Amsterdam in Uitdam. Reden voor een feestje dachten we toen…. Bij toeval kwamen we terecht in een compleet uitgelopen Monnickendam. Feest alom! Als ik via de Zeedijk aankom bij Resort Poort van Amsterdam zie ik dat het nieuwe EuroParcs logo de informatieborden siert. Geen groen met geel meer, maar blauw met oranje. Een mooi fris logo. Het is niet normaal hoe snel hier iets gerealiseerd wordt. Het is echt een dorp aan het worden. Karakteristieke huizen met rood steen en zwarte dakpannen staan in verschillende uitvoeringen op speelse wijze naast en tegenover elkaar en vormen samen gezellige hofjes en straten. Aan de waterkant kijken de appartementen weids over de Zuiderzee. Manlief is ook aan het werk op het resort en komt net uit een bouwvergadering. Hij neemt me mee naar de plek waar onze eigen Westertoren word gebouwd. Ik loop over het park en zie onnoemelijk veel bouwvakkers. Iedereen is vrolijk.. De bouwvakkers lopen in shirt en zingen en fluiten. Sommige al iets verbrand door de eerste lentezon. We komen aan bij de bouwkavel. Het uitzicht is adembenemend… De zon schijnt over de Zuiderzee en kleurt het water goud.

IMG_1544

De fundering ligt! De fundering van veel zomers die nog gaan komen. Vakanties met de kinderen en weekenden varen door de grachten van Amsterdam zijn een feit. Als ik naar het huis van de buren kijk zie ik dat de wanden omhoog staan.

IMG_1540

Binnenkort staat ook onze Westertoren als een huis. Ik loop nog een stuk over het park. Strand word uitgegraven, niet al te diep waar ik heel blij mee ben aangezien twee van mijn kinderen nog geen diploma hebben. Hier komt een zeilschool en surfborden verhuur. Dit was op Bonaire bij mijn kinderen al een succes dus ook hier zeer welkom. Het horeca en zwembad complex is ook in volle opbouw. In de toekomst zie ik Resort Poort van Amsterdam niet alleen als compleet vakantiepark maar ook als gezellige haven om aan te meren voor iedereen die een dag vertoeft op de Zuiderzee. Goed eten, een gezellig terras en leuke winkeltjes maken dit park compleet. Ik heb er ontzettend veel zin in en kan niet wachten tot de opening 16 juli.

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

Laat een bericht achter