Beauty & Fashion Josefina

Blog Josefina..Een acnehuid had ik niet. Volgens de dermatoloog had ik een gevoelige, vochtarme huid met een vette T zone. De blokjesbeugel was als kers op de taart!!

Josefina
Geschreven door Josefina

Ik ben er een van die velen die op twaalfjarige  leeftijd al bij de huisarts aanklopte met huidproblemen. Puistjes welteverstaan. Na enige tijd experimenteren met Inderm ( hoog alcoholpercentage om de huid te reinigen ) en vitamine A zalf, gaf ik het op en werd het alleen maar erger. Het begon op het voorhoofd, in de tijd van een pony en een knot met een slobkous eromheen kan ik mijn puistjes redelijk wegwerken. In de pony ging standaard veel haarlak zodat de plukjes zich niet konden verplaatsen naar mijn slapen en de gezellige rode pukkeltjes zichtbaar werden. Een blokjesbeugel was als een kers op de taart. Dan breidt het zich nog verder uit en na een paar maanden dianepil is het redelijk onder controle maar nooit helemaal weg. Een acnehuid had ik niet. Volgens de dermatoloog had ik een gevoelige, vochtarme huid met een vette T zone. Zo’n T zone die je de hele dag dus wegpoetst. Ik was antiglim!!! Nu bijna twintig jaar later nog steeds. Ik ben huiverig voor alle gezichtsproducten die aanvoelen als olie…

Vooralsnog, is mijn huid nog steeds niet onder controle. Wel beter, dat wel. Dan besluit ik de producten van Lois Lee aan te schaffen. Het feit dat alles is gemaakt van plantjes wekt mijn nieuwsgierigheid. Ik houd van de natuur en van wat het voor ons kan betekenen. Ik geloof in homeopathie en het feit dat alle geneesmiddelen ergens op deze wereld in volle bloei staan. Ik krijg mijn set binnen precies 1 dag voordat ik in het vliegtuig stap richting Lapland. Mijn koffers zijn inmiddels al richting Noordkaap dus ik besluit het Lois Lee reissetje mee te nemen in mijn handbagage. Mocht mijn huid heftig gaan reageren sta ik er de hele week dus gepukkeld op!!!! De avond voordat ik vertrek gebruik ik het product voor het eerst. De reinigingsolie voelt echt als olie. Ik masseer hem goed in op mijn gezicht. Dan is het speciale doekje dat bijgeleverd is een verademing. Het veegt het overvloedige van mijn gezicht. Vervolgens meng ik de verzorging in mijn handpalm ( een olie en een waterachtige vloeistof die zowel voor dag en nacht zijn bestemd ) en breng het aan op mijn gezicht. Dit voelt als fluweel. En ruikt heerlijk, ik val met die geur ook in slaap. Als ik wakker wordt glimt mijn huid niet. Glanzen doet het wel. En het is echt heel erg zacht. Iets wat ik niet gewend ben.

De oliën blijken eenmaal bij de Noordkaap, met een ijzeren wind en een temperatuur van -10 een uitkomst want mijn huid droogt absoluut niet uit. Ook de vette laag blijft weg. Mijn huid oogt rustiger en is absoluut veel zachter. Lois Lee heeft mijn huid goed gedaan en ik blijf het zeker gebruiken. Misschien krijg ik toch nog ooit dat perzikhuidje……

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

4 Reacties

Laat een bericht achter