Josefina

Binnen zes jaar drie kinderen uit de luiers, wat dat betreft geen gebrek aan planning.

Josefina
Geschreven door Josefina

Wat een mooie week! Vorige week werd me jongste alweer drie. Ik weet nog dat ik altijd heb gezegd, ” ik wil voor mijn dertigste drie kinderen”. Het is me gelukt, maar in die tijd was ik me nog helemaal niet bewust van het feit dat een kind krijgen niet vanzelfsprekend is en er heel veel gezinnen zijn die hier hard voor moeten knokken. Inmiddels weet ik dat het een wonder is en je heel erg dankbaar mag zijn om een kind op de wereld te zetten en op te mogen zien groeien. Bij de geboorte van mijn eerste kind besefte ik pas hoe wonderbaarlijk het allemaal is.

Toch kreeg ik ze alledrie voor mijn dertigste. De eerste toen ik vijfentwintig was. Weet nog dat ik voor die tijd altijd zei, “lekker makkelijk, drie kort achter elkaar, als ik dan een jaar of zes verder ben, ben ik uit de luiers en gaan ze allemaal naar school”. Dit is natuurlijk ook zo, alleen het komt nu wel heel dichtbij. De jongste nu drie. Over een jaar gaat hij naar school. Een leven met drie kids is hectisch en druk, een klein bedrijf noem ik het altijd. Ik hou van planning en controle en dat is nou net iets wat kinderen aan hun laars lappen. Die zijn vrij van regels, leven gewoon met de dag en reageren impulsief. Zijn ze moe dan zijn ze moe en boos is boos. Iedere dag met kinderen is weer een uitdaging. Toch ben ik wel een beetje gaan houden van de hectiek. Hoe moeilijk ik het in het begin ook vond om te wennen aan de zorg, de emoties en alles wat er gratis bij komt als je kinderen krijgt, zo geweldig vind ik het nu. In principe leren de kinderen ons nog veel meer dan wij ze ooit kunnen leren. Ze leren ons gewoon onszelf te zijn en onvoorwaardelijk lief te hebben. Je kunt nog zo’n leuk stemmetje opzetten of proberen vrolijk te zijn terwijl je dat niet bent, een kind prikt daar altijd doorheen. Eerlijkheid is hier de sleutel heb ik wel geleerd. Hoe fantastisch is het niet om de kinderen met elkaar te zien omgaan. Elkaar te troosten, uit te dagen, en helpen. Ze maken ruzie en vijf minuten later is alles vergeten. Allemaal zo anders, met verschillende karakters.

Als ik dit schrijf zit ik in de ballebak. Me te vervelen eigenlijk. De kids hebben studiedag en het is heel rustig in de ballebak. Het is gewoon een maandagochtend. Dit is de eerste keer dat ik niet constant met die van drie bezig ben. Hij kan nu zelfstandig klimmen en klauteren. Het gaat snel. Volgende stap is het zindelijk worden en dan ben ik echt binnen zes jaar met drie kinderen uit de luiers. Wat dat betreft geen gebrek aan planning !!!

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

Laat een bericht achter