Charity

Angela Poort, voorzitter van de VOKK: ‘Dit KanjerKasteel is geweldig!’

Josefina
Geschreven door Josefina

Tekst door Warner de Weerd

Angela Poort, voorzitter van de VOKK:
‘Dit KanjerKasteel is geweldig!’
Ze kwam tijdens de opening van het KanjerKasteel superlatieven tekort. ,,Geweldig, fantastisch, ik weet niet wat ik meer moet zeggen”, liet Angela Poort, voorzitter van de VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) optekenen. ,,We krijgen regelmatig een dagje uit als gift, maar niet een complete vakantiewoning in uitleen. Dat wil zeggen: We gaan de komst van de gasten in samenspraak met de EuroParcs Charity Foundation coördineren.”
Op deze dag overheerst echter de blijdschap en de dankbaarheid. Dankbaarheid richting de ECF en vooral EuroParcs dat als bedrijf tonnen vrijmaakte om het KanjerKasteel te mogen bouwen. ,,Elk jaar krijgen we vijfhonderd nieuwe aanmeldingen van kinderen die kanker hebben gekregen. Daarmee worden elk jaar vijfhonderd gezinnen geconfronteerd met een traject van chemotherapieën die weinig vrolijk stemt. Dit KanjerKasteel is een lichtpunt in die ellende. Een gratis vakantie voor de zieke kinderen enhun broertjes, zusjes en ouders om even de zorgen te vergeten. In een woning die helemaal op de wensen van de kinderen is ingericht wel te verstaan. Daar zijn geen woorden voor. Zoals ik wil benadrukken dat er ook geen woorden zijn wat de ECF in de afgelopen jaren al heeft betekend voor kinderen met kanker. Op alle parken van EuroParcs, dus door het hele land heen, zijn zieke kinderen met hun familie kosteloos op vakantie geweest.”
Belangrijk bij dit alles: ook gezinnen, waarvan het kind overleden is, mogen van het KanjerKasteel gebruik maken. ,,De VOKK is een alsmaar uitdijende familie”, vertelt de 55-jarige Dordrechtse. ,,Er komen alleen maar leden bij, omdat de band die geschapen is tijdens het ziekteproces zo sterk is dat de behoefte blijft om elkaar te zien en spreken. De VOKK organiseert dan ook regelmatig bijeenkomsten en zelfs hele weekenden waarbij getroffen gezinnen bij elkaar komen, met elkaar praten en samen activiteiten ontplooien.”

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

Laat een bericht achter