Charity

Allereerste kinderboekje is een feit. “kleine beer gaat op vakantie naar Hommelheide”

Josefina
Geschreven door Josefina

Het was in de lente van 2015 dat ik mijn collega oppikte om een pleegmoeder van destijds negen kinderen blij te maken met een vakantie bij EuroParcs. Hijltje Vink doet veel goeds voor kinderen die geen thuis hebben. Ze sluit ze in haar armen om ze zorg en liefde te geven zolang dat nodig is. Soms is dat een jaar en soms veel langer. Mijn collega en ik waren al snel onder de indruk van het grote hart van Hijltje. Ze vertelde dat ze een pleegkind af had moeten staan aan de ziekte leukemie. Dit meisje werd afgestoten door haar eigen moeder omdat ze teveel zorg nodig had en niet in het ideaalbeeld paste. Hijltje en haar gezin hebben zich over het meisje ontfermd en haar nog een mooie tijd van leven gegeven.

Als we eigenlijk op het punt staan om te vertrekken laat Hijltje ons een van haar kinderboekjes zien. Hier gaat bij ons een lampje branden en dit kan geen toeval zijn. Onze wens om een kinderboek voor Ecf uit te brengen word hier geboren. Hijltje schrijft het schitterende boek ” Beer gaat op vakantie naar Hommelheide” voor ons. Het boek is geschreven voor kinderen met leukemie of een andere vorm van ziekte. In kindertaal word verteld hoe deze kinderen en hen familie een vakantie ervaren. Het boek is ook leuk om te lezen voor kinderen die niet in deze situatie zitten zodat ze meer begrip krijgen voor zieke kinderen en hun gevoelens. Wij zijn trots op het boek.

Het boek is te bestellen via info@europarcscharityfoundation.nl en kost 7,50 inclusief verzendkosten,-

De complete opbrengst gaat naar de EuroParcs Charity Foundation.

Over de auteur

Josefina

Josefina

Samen met mijn man Wim Vos heb ik drie kinderen. Ik ben werkzaam bij EuroParcs vakantieparken en ben ambassadrice van de EuroParcs Charity Foundation. Deze website heb ik opgestart omdat ik het leuk vind om echte verhalen te lezen en te vertellen. Vrouwen moeten elkaar inspireren. We moeten trots zijn op elkaar en wat we van het leven maken. Eind september 2015 zal ik deelnemen aan de cursus personal styling van Danie Bles. Ik hou ervan om andere tips te geven on zo goed mogelijk in hun vel te zitten. We kunnen allemaal van elkaar leren. Ik zal op de website schrijven over dagelijkse dingen die ik meemaak, maar ook zal ik onderwerpen aan het licht brengen die mijn interesse wekken.

Laat een bericht achter